Pink Diamond

tiistai 4. kesäkuuta 2013

If it doesn't challenge you, it doesn't change you

001
ja vuosi onxD

Etteivät nämä eräänlaiset esittelypostaukset ihan heti loppuisi, niin nyt olisi erittäin sopiva kohta pienelle esittelylle urheilulleni ja mille kaikelle tarpeelliselle.:--) Mä oon ollu pääosin ala-asteeltä lähtien suhteellisen isokokoinen, tosin ylipainoa ei ole löytynyt juurikaan koskaan. Tällaiselle sohvaperunalle urheilu on ollut lähes aina suuri vihollinen. Ala-asteen alkupuolella pelasin kesän ajan jalkapalloa kunnes lopetin sen ja koripalloa pelasin kolmisen vuotta. Sen jälkeen samoihin aikoihin aloitin koirani kanssa agilityn ja nyt on kohta viitisen vuotta sitä takana. Kuitenkin pelkkä urheilu sana oli kuin kirosana korvilleni, ei sillä ettenkö olisi tehnyt parhaani. Yläasteella kuvioihin tuli mukaan zumba ja sali. Usein sai hampaita kiristellä, että jaksoi raahautua treenailemaan, mutta se fiilis kun oli päässyt kotiin levähtämään! Kunto oli kuitenkin mitä oli ja paino ei muuta kuin nousi kokoajan eihän ruokavaliossani silloin ollut mitään kehuttavaa.

kesä
                                                Parhain kokovartalokuva viime kesältä, hehexd

Viime keskikesällä alkoi kuitenkin paino pikku hiljaa lähennellä ylipainoa, jolloin vihdoin tajusin, että näin ei voi jatkua. Olin toki jo yrittänyt laihduttaa ja tiputtaa painoa niin kauan kuin muistan, mutta ilman minkäänlaista tulosta. Paino alkoikin pikku hiljaa tippua ja puolen vuoden päästä olikin saatu jo sellaiset 6kg pois. Ihmeellistä sinänsä että en juurikaan muuttanut elämäntapojani: liikuin yhtä paljon ja söin saman verran kuin ennenkin. Välillä toki unenmäärä nousi ja siitä kertoikin 2.5kg laihtuminen alle kuukaudessa. Mutta ennen kaikkea en edes nähnyt vartalossani mitään muutosta, vaikka kilot tippuivatkin!

quote1
 Jatkoin samalla tavoin vielä hetken, mutta paino ei vaan enää suostunut laskemaan, vaan pysyi siinä, plusmiinus kilo. En ollut kuitenkaan vielä lähellekkään tyytyväinen ulkomuotooni, vaan jouduin miettimään uudestaan mitä nyt tehdä. Eksyin sitten jotenkin sille tielle, että aloin liikkua enemmän, syödä paremmin ja yritin kovasti unensaantiakin korjata parempaan suuntaan. Paino ei juurikaan ehtinyt vielä sinä aikana paljoa tippua, sillä lihaksiakin kasvoi samalla tosi paljon, mutta esimerkiksi vattasta lähti noin 4-5cm pois. Olo oli muutenkin paljon energisempi ja parempi. Lopulta kuitenkin koitti kunnon kevät ja toukokuu eikä aikaa ollut enää kuin koululle, tosin koulukaan ei enää napannu. Kaiken kaikkiaan toukokuu kului syöden ja epämääräisesi lagailen....:------DD Noh keräilin siinä samalla motivaatiota, että kesällä taas aloittaisin terveellisemmät elämäntavat.

minä
                                                                  minä tällä hetkellä:)

Noh entäs nyt sitten? Niin kuin varmaan tiedättekin on neljäs päivä kesäkuuta ja saldona on kaksi vähän päälle tunnin kestävää salikertaa takana. Ensimmäinen salikerta koostuikin 2x15min cardiota(or something like that) ja ylävartalotreeniä(=hauis, ojentaja, rinta, olkapäät yms) ja toinen samallalailla 2x15min cardiota, mutta sitten vuorosasa oli keskivartalotreeniä(=kyljet, vatsa, selkä). Huomenna odottaa taas vaihteeksi 2x15min cardio + alavartalotreeni(=jalat, perse). Saadaan oikee jalat sit taas vaihteeks kunnolla tulille! Ruoka puolelle kuuluu ihan suht hyvää. Herkut yms jää hiukan taka-alalle kokoajan ja terveellisemmät ruoat ja oikea ruokarytmi alkaa taas tulla kehiin. Samoin unenkinmäärä alkaa olla hyvällä mallilla, ei liikaa unta mutta ei myös liika vähän! Eiköhän se tästä!:)


quote4

Salista ja bodaamisesta ylipäätään olen kyllä löytänyt ehdottomasti sen oman jutun, varsinkin nyt kun vaihdoin paremmalle salilla 1.päivä! En vieläkään nauti mistään kestävyyttä vaativista jutuista, mutta eiköhän se kuitenkin tästä. Eilenkin salilla toista cardiota eli vähän kuin loppuverryttely tehdessä, olin jo puolessa välissä ihan kuollut, mutta puskin vain eteenpäin ja voi että sitä fiilistä kun vihdoin oli vartti kulunut. Huhhuh! Ei voi muuta sanoa kuin se tunne, kun taas kerran on ylittänyt itsensä!

quote3

Mä uskonkin niin vahvasti, että jokaiselle löytyy se oma urheilulajinsa, niin kuin mäkin löysin!:) Ja ei en tarkoita, että kaikilla pitäisi olla viimeiseen asti treenatut vartalot ja syödä erittäin tiukkaa ruokavaliota, vaan kaikista tärkeintä mun mielestä on ollu terveen kokoinen ja nauttia elämästä riskeeraamatta kuitenkaan turhaan koko ajan terveyttänsä. En myöskään väitä, että itse omistaisin hurjan terveelliset elämäntavat, mutta kyllä mä tästä kehityn koko ajan!;) En kuitenkaan halua kaikkea kivaa pois sulkea elämästä, joten osa vähän huonommista elämäntavoista tulee kuitenkin pysymään.:) Ennen kaikkea haluan vain nauttia elämästä!

quote5
                                                                       hehe, huumoria mukaan;)

Paljon asiaa jäi vielä kertomatta, mutta voidaan vaikka palata taas myöhemmin uudestaan asiaan.:) Nyt on ainakin suurinpiirtein taustat kerrottu! Ja jos treenailuni, miten "projekti" etenee yms kiinnostaa ja enkä ole niistä kirjoitellut hetkeen, niin kommenttiboksiin voi jättää ihan vapaasti kommenttia:) Ja ennen kaikkea jos jokin asia näihin liittyen kiinnostaa, niin voin värkkäillä postausta siitä! Hyviä tiistaipäivän jatkoja kuitenkin kaikille!:-----)

Onkos kellään teistä mitään tällaista pientä muutostarinaa? Olisi tosi kiva kuulla!:)

kuvat: me&tumblr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti